Eiken tafelbladen

Tijdens het maken van onze eerste tafel is de voorliefde voor eiken ontstaan. Het is dus niet vreemd dat eikenhout onze specialiteit is. We maken voornamelijk tafels van rustiek eiken waarbij je die geweldige knoesten en scheuren terugziet in de bladen. Deze knoesten en scheuren kun je openlaten voor een robuuste look. Meestal vullen we de knoesten en scheuren met een donkere hars en lakken we de tafel af met een matte lak zodat je een natuurlijke finish krijgt. Wil je een andere gloed over je tafel dan hebben we prachtige oliën waar we de tafel mee kunnen behandelen voor een hele andere stijl.

Oud eiken, notenhout en suarhout

We houden zo nu en dan best van een uitstapje dus als we de kans krijgen om met een ander prachtige houtsoort te werken, dan gaan we daar natuurlijk mee aan de slag. Naast rustiek eiken, bouwen we ook graag tafels van oud eiken. Doorleefd hout, afkomstig van oude wagons of woningen. Als het je niet grof en robuust genoeg kan dan is dit de houtsoort waar jij naar op zoek bent.

Andere houtsoorten waar we ook gereld mee werken is 4 centimeter dik Amerikaans gestoomd notenhout dat een hele mooie diepe kastanjekleur met zich meedraagt . Wil je meest grove werk dan is Indonesisch suarhout wellicht iets voor jou. Deze bladen hebben de meest grillige vormen die je je maar kan bedenken en zitten op een dikte van 8 tot soms wel 10 centimeter. Hiervan hebben we altijd één of twee hele bijzondere items in de showroom staan. Mocht hier je voorkeur naar uitgaan, dan kijken we samen naar een blad op maat.

Afwerking

Zoals we net al aangaven, is de afwerking een keuze en helemaal afhankelijk van bijvoorbeeld je vloer of de rest van het interieur. Wil je hier een advies over dan kun je altijd langskomen in onze showroom of als je een bepaalde tafel op het oog hebt dan kun je via de offerteknop meer informatie opvragen. Leuk als we je binnenkort leren kennen!

Talkshow Beau

Zwaartafelen bij Beau!

| Laatste Nieuws | No Comments
Nieuwe tafel voor Beau! Het had wat voeten in de...
Epoxy tafel

Zo, Max ook eindelijk een fatsoenlijke tafel!

| Laatste Nieuws | No Comments

Nieuwe epoxy-tafel voor eindbaas Max Afgelopen week hadden we de…

Picknicktafel

Make-over voor voetbalclub HSV de Zuidvogels

| Laatste Nieuws | No Comments

Stoere houten tafels met stalen frame HSV de Zuidvogels heeft…