Suarhouten tafel op maat

Wil je echt een extreme tafel, kies dan voor een suarhouten tafel op maat. Door de grillige vormen van het blad is dit hout, in tegenstelling tot bijvoorbeeld rustiek eiken, niet te sturen dus dat doen we ook niet. Als je voorkeur uitgaat naar een tafel van suarhout dan krijg je als het ware een ‘plak’ boom als tafel. We zijn bij suarhouten bladen compleet afhankelijk van de natuur dus je haalt de natuur letterlijk in huis. De combinatie van de vorm en de dikte van het blad, variërend van 8 tot soms wel 10 cm, maakt dit een echt pronkstuk. In onze showroom hebben we altijd minimaal één eyecatcher van suarhout staan. Wil je een ander vorm blad? Dan gaan we samen op zoek naar de tafel die helemaal aan je wensen voldoet.

Stel je tafel zelf samen

Hebben we jouw exemplaar gevonden dan kun je een eigen draai aan de tafel geven door de keuze van het onderstel. De finaletafel van Expeditie Robinson 2016 hebben we een hele ruige look gegeven door een stalen X als onderstel te gebruiken. Gebruik je een RVS U als onderstel, dan ontwikkel je meer een designtafel. Wil je de natuur volledig naar binnen halen dan zetten we er twee stoere suarhouten plakken van 10 cm onder, zodat je gehele tafel van suarhout is gemaakt. Soms ben je echter afhankelijk van de vorm van het blad . Bij een grillig en ruig blad, door ons liefkozend ‘Het Beest’ genoemd, ben je helemaal afhankelijk van de vorm en is er gekozen voor een stalen U als onderstel.

Afkomst suarhout

Hout heeft een heel leven achter de rug als het uiteindelijk  bij ons terecht komt. Vanaf het moment dat een boom groeit tot aan het moment dat hij wordt gekapt. Gelukkig weten wij precies wat er wel en niet met het hout is gebeurd en dat het hout op een verantwoorde manier wordt gekapt, heeft voor ons grote prioriteit. Ons suarhout komt van één leverancier waarvan we zeker weten dat hij dit op de meest verantwoorde manier doet. Zijn suarhout komt uit Indonesie en wordt gecheckt door eigen controleurs die topkwaliteit kunnen garanderen. Onze leverancier koopt het suarhout zelf in bij de lokale bevolking en de overheid, met certificaten en V-legal. De bomen worden eigenhandig gekapt tot diep onder de grond, met wortel en al zodat alles wordt gebruikt van de suarboom. Waar gekapt wordt, wordt altijd een nieuwe boom teruggeplant en dat vinden we erg belangrijk.

De afwerking

We behandelen onze suarhouten tafels voornamelijk met een olie waardoor de natuurlijke elementen in de tafel worden versterkt. De donkerbruine tonen worden nog dieper en warmer waardoor de lichtere tinten extra afsteken tegen het donkere hout. Hierdoor ontstaat er een unieke tekening in het blad waar je dagenlang naar wil kijken. Wil je meer weten over deze tafels? Bezoek dan onze showroom of stuur een email naar info@zwaartafelen.nl. Vergeet je niet de afmetingen en een type onderstel te vermelden? Een offerte opvragen kan met de offerteknop.

Vraag offerte aan

Talkshow Beau

Zwaartafelen bij Beau!

| Laatste Nieuws | No Comments
Nieuwe tafel voor Beau! Het had wat voeten in de...
Epoxy tafel

Zo, Max ook eindelijk een fatsoenlijke tafel!

| Laatste Nieuws | No Comments

Nieuwe epoxy-tafel voor eindbaas Max Afgelopen week hadden we de…

Picknicktafel

Make-over voor voetbalclub HSV de Zuidvogels

| Laatste Nieuws | No Comments

Stoere houten tafels met stalen frame HSV de Zuidvogels heeft…