Rustiek eiken tafel

Rustiek eiken is waar wij ons hart al jaren aan hebben verkocht. Licht eikenhout waarin je de vlammen van het hout mooi terugziet. De knoesten en diepe geleefde scheuren geven het rustiek eiken een heel eigen karakter. Het rustiek eiken komt hier niet zomaar binnenwandelen en heeft al een lange, bijzondere weg afgelegd voordat het hier terecht komt. Het hout wordt bij onze houtzagerij gezaagd waarna het wordt terug gedroogd tot een vochtpercentage van 12%. Op deze manier laten we de tafels zoveel mogelijk uitwerken zodat we er een rustiek eiken tafel van kunnen bouwen die over 100 jaar nog steeds even mooi is.

Eiken tafel op maat

Wij maken een zorgvuldige selectie van planken die uiteindelijk in jouw rustiek eiken tafel worden verwerkt. Wil je een druk blad met veel knoesten en scheuren dan houden we daar rekening mee, wil je het wat rustiger dan doen we daar altijd ons best voor. Hout blijft een natuurproduct dus we hebben het niet helemaal voor het zeggen, maar wij doen ons uiterste best.

Massief eiken eettafel

Hadden we al benoemd dat we uitsluitend gebruik maken van massief eiken? Als de rustiek eiken tafel is gebouwd dan wordt de eiken tafel op maat en naar wens afgewerkt. Bij de meeste massief eiken eettafels vullen we de scheuren en knoesten met een donkere hars op. Daarna wordt de massief eiken eettafel drie keer behandeld met een ultra matte lak zodat je van met een gerust hart over de tafel kan morsen. Er zijn meer behandelingen mogelijk dan alleen deze, zo kunnen we de tafel ook behandelen met een olie waardoor de tafel van kleur verandert. Op deze manier krijgt je tafel net even een andere uitstraling zonder dat het bijvoorbeeld gelijk een dekkend witte tafel wordt. Wil je het met eigen ogen zien, kom dan gezellig langs in onze showroom. Wil je meer informatie over een specifieke eiken tafel op maat dan kan dat via onze offerteknop.

Artikel Fiancleel Dagblad Zwaartafelen

Artikel in Financieel Dagblad

| Laatste Nieuws | No Comments
Superleuk artikel in het Financieel Dagblad dankzij vriendin Marriƫt Gakes...
Ronde tafel

Nieuw pand & tafels voor Fast Forward Film!

| Laatste Nieuws | No Comments

Geweldig nieuw pand en tafels voor onze vrienden van Fast…

Massief oud eiken tafel met een stalen industrieel onderstel

Oud eiken tafel, lamp & planken

| Laatste Nieuws | No Comments

Supermooie set van massief oud eiken tafel, lamp en planken!…