Over Zwaartafelen

Hoe zijn wij begonnen met dit avontuur? Het is allemaal begonnen met het maken van een tuinset voor eigen gebruik. Een leuke, stoere, grote en robuuste set naar onze smaak konden we niet in de winkel vinden. Dus zijn we zelf aan de slag gegaan met dikke oude balken. Missie: Anders dan anders en zeker niet alledaags. De set zag er top uit en je kon er met gemak met zestien man aan eten!

Deze eerste set heeft niet lang in de tuin gestaan, want al snel was er iemand die hem graag wilde kopen. De set werd opgehaald door vier militairen met een grote legertruck. Die hebben zich een breuk getild!

Zwaartafelen was geboren!

Veel mensen kregen interesse in onze tafels. Wij hebben ons toen ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Inmiddels hebben we een prachtige loods tot onze beschikking waar we onze meubels kunnen maken en opslaan. We vinden het geweldig om onze creativiteit te kunnen laten zien in onze producten. Het is namelijk niet alleen bij tafels gebleven. Ondertussen hebben wij bijvoorbeeld al verschillende winkels ingericht met kledingrekken, balies, kasten en spiegels, allemaal in de unieke stijl van onze tafels.

Wat maakt Zwaartafelen uniek?

Elk meubelstuk van Zwaartafelen is uniek. Uniek van vorm en uniek van formaat! Sommige van onze gebruikte balken zijn wel meer dan honderd jaar oud. Het hout dat wij gebruiken is en blijft een natuurproduct (met knoesten en oude roestige spijkergaten). Wij maken alles met de hand, op maat. Er zit nog veel meer in ons creatieve vat. Inmiddels hebben wij een prachtig totaalconcept van bijzondere tafels en stoere stoelen tot oude industriƫle lampen.

Misschien heb je een bepaald meubelstuk in gedachte en kunnen wij het voor je maken? De koffie zetten we graag vers voor je, dus kom gezellig bij ons langs.