Over Zwaartafelen

Hoe zijn wij begonnen met dit avontuur? Het is allemaal begonnen met het maken van een tuinset voor eigen gebruik. Een leuke, stoere, grote en robuuste set naar onze smaak konden we niet in de winkel vinden. Dus zijn we zelf aan de slag gegaan met dikke oude balken. Missie: Anders dan anders en zeker niet alledaags. De set zag er top uit en je kon er met gemak met zestien man aan eten!

Deze eerste set heeft niet lang in de tuin gestaan, want al snel was er iemand die hem graag wilde kopen. De set werd opgehaald door vier militairen met een grote legertruck. Die hebben zich een breuk getild!

Zwaartafelen was geboren!

Veel mensen kregen interesse in onze tafels. Wij hebben ons toen ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Inmiddels hebben we een prachtige loods tot onze beschikking waar we onze meubels kunnen maken en opslaan. We vinden het geweldig om onze creativiteit te kunnen laten zien in onze producten. Het is namelijk niet alleen bij tafels gebleven. Ondertussen hebben wij bijvoorbeeld al verschillende winkels ingericht met kledingrekken, balies, kasten en spiegels, allemaal in de unieke stijl van onze tafels.

Bekijk ‘Zwaartafelen The Movie’

Wat maakt Zwaartafelen uniek?

 

Creativiteit

Jij bedenkt het, wij bouwen het! Geen tafel te hoog, groot of moeilijk voor ons. Bij Zwaartafelen is niets te gek en we zijn ook dol op eigen ontwerpen. We hebben al een aantal mooie tafels gemaakt en die vind je in ons portfolio en de rest van de website. Mocht er iets bij zitten wat je mooi vindt, dan ontvang je via de offerteknop meer informatie over de desbetreffende tafel. Wil je iets totaal anders en dan niet een broek of een trui, dan zien we je idee graag tegemoet via een mailtje of via de vrijblijvende offerteknop.

 

Natuurproduct

Het mooie van onze tafels is dat het een natuurproduct is en dat je dus altijd een uniek blad en daarmee een unieke tafel hebt! Geen enkele nerf, knoest, boomstamrand of vlam is hetzelfde en dat maakt je tafel bijzonder en zorgt voor een echte handtekening in je tafel.

 

Duurzaamheid

Onze tafels met worden met veel liefde gemaakt en daar hoort de natuur voor ons ook bij. We vinden het erg belangrijk om geen huizen van orang-oetangs en reuzenpanda af te breken. Daarom is al het hout dat wij gebruiken voor onze meubels, PEFC gecertificeerd. Dat betekent dat ons hout uit duurzaam beheerde bossen komt en vanuit gecontroleerde bronnen wordt afgenomen. Zo kan jij lekker genieten van je zware tafel, zonder je zorgen te hoeven maken over dakloze orang-oetangs.

 

Alles op maat

We maken alles op maat dus als jij een tafel van 289,23 cm lang, 99,56 cm breed en 76,98 hoog cm wil dan zit je bij ons helemaal op je plek. Ook de onderstellen passen we naar verhouding aan dus geen zorgen dat je een onderstel met blad hebt in plaats van een blad met onderstel. Al zijn onze onderstellen trouwens vaak zo mooi dat er eigenlijk geen blad meer op hoeft. Daarnaast gaan we net een stap verder dan de standaardlengtes dus als je op zoek bent naar een joekel van een tafel, wij bouwen het voor je!

 

Kwaliteit

Kwaliteit ademen we hier bijna en het is bij Zwaartafelen ondenkbaar dat we een tafel uitleveren die niet aan onze eisen voldoet. We vinden het belangrijk dat je over 10 jaar nog steeds dezelfde tafel hebt staan, dus we verkopen je geen troep. Al onze tafels zijn van massief eiken-, suar-, bilinga- of notenhout dus we dikken niet op. Daarnaast hebben wij een aantal lassers die je de sterren van het staal lassen voor een prachtige afwerking.

 

Service

Onze service reikt net zo ver als de lengtes van onze tafels. We zijn een warme club en we maken het anderen ook graag naar de zin. De koffie zetten we altijd graag vers en je bent altijd welkom om je idee te bespreken. Sterker nog, we vinden dat je eigenlijk altijd even langs moet komen zodat je onze befaamde spreekbeurt om je oren krijgt. Besluit je om een tafel van Zwaartafelen te kopen dan houden we tijdens het bouwen altijd contact over je wensen en ook na het afleveren van de tafel kun je altijd bij ons terecht.

Kom vooral gezellig bij ons langs, stuur een mail of vraag via de offerteknop meer informatie aan over een specifieke tafel. Wij komen zo snel mogelijk je kant op met meer informatie.

Talkshow Beau

Zwaartafelen bij Beau!

| Laatste Nieuws | No Comments
Nieuwe tafel voor Beau! Het had wat voeten in de...
Epoxy tafel

Zo, Max ook eindelijk een fatsoenlijke tafel!

| Laatste Nieuws | No Comments

Nieuwe epoxy-tafel voor eindbaas Max Afgelopen week hadden we de…

Picknicktafel

Make-over voor voetbalclub HSV de Zuidvogels

| Laatste Nieuws | No Comments

Stoere houten tafels met stalen frame HSV de Zuidvogels heeft…