Beter voorkomen dan repareren

By 5 december 2018Laatste Nieuws

Tip voor de winter
Even een kleine tip voor jullie prachtige Zwaartafelen meubelstuk! Met de winter voor de deur en de Siberische beer van vorig jaar in ons achterhoofd vinden wij het enorm handig om dit met jullie te delen. Hout is nooit uitgewerkt, maar juist nu kan het heel hard gaan werken en zeker tijdens de winterperiode. Vanwege de grote temperatuurverschillen tussen binnen en buiten kan het in huis erg droog worden waardoor je houten meubelstuk het goed te verduren krijgt.

 

Houd je tafel te vriend
De ideale luchtvochtigheid voor een houten meubel, dat geldt trouwens ook voor een houten vloer of bijvoorbeeld een piano, is rond de 55 %. Dit kun je meten met een hygrometer. Online verkrijgbaar voor nog geen 4 euro 🙂
Geen zorgen! Beter voorkomen dan repareren.

 

Maak je tafel winterklaar
1. Nog geen hygrometer in huis? Haal er dan eentje online of bij een bouwmarkt.
2. Zet hem neer in de omgeving van het meubel en check zo nu en dan wat de luchtvochtigheid doet.
3. Duikt de luchtvochtigheid onder de 50%? Dan is het te droog in huis. Actie!
4. Optie 1 ‘De old-school-methode’. Hang een paar waterverdampers aan je verwarming (gelukkig hebben ze het design hiervan flink opgeschroefd) zodat de luchtvochtigheid weer tussen de 50 en 65 % komt te liggen.
5. Optie 2 ‘De Zwaartafelen-methode”. Haal een luchtbevochtiger in huis, hebben wij hier ook, en krijg je luchtvochtigheid weer op pijl. Ook ideaal voor hooikoortspatiënten, want sommige van deze luchtbevochtigers hebben een ionisator die pollen, stofdeeltjes en statische ladingen uit de lucht haalt. Ben je dus hooikoortspatiënt? Lekker aan laten staan als de lente weer begint!
6. Optie 3 ‘Barst-methode”. Leun ontspannen achterover en zet het hout deze winter goed hard aan het werk. Bel ons van het voorjaar gezellig op, dan komen we bij je langs, schuren we je meubel kaal, vullen de scheuren op en maken het meubel weer als nieuw. Hoewel we het superleuk vinden om bij te kletsen, zouden wij voor optie 1 of 2 kiezen, want voorkomen is goedkoper dan repareren.

Voor nu wensen we je een ideale winter toe met hele prettige feestdagen. Ga veel Zwaartafelen en als je nog vragen hebt: bel, mail of kom gezellig langs voor een kop koffie in de showroom.